Skip to main content
Niet weggooien maar naar

Repair Cafe

Weggooien is niet nodig, alleen ontbreekt het vaak bij mensen de tijd of handigheid. Dat is ook precies de insteek van het Repair Café Holten. Hier kun je kleine reparaties laten doen door één van onze vrijwilligers of je kunt het samen doen. Op deze manier wordt het hergebruik van apparaten of kleding gestimuleerd en voorkomen we dat goede spullen onnodig weggegooid worden.

Repair Café Holten bestaat 10 jaar

Anno 2023 zijn er wereldwijd 2.551 Repaircafés die samen meer dan een miljoen artikelen hebben gerepareerd. Dat was tien jaar geleden heel anders. Toch waren er eind 2013 in Nederland al 180 Repaircafés, waaronder Repaircafé Holten.   

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen zich bewust worden van de noodzaak om zuinig te zijn met grondstoffen. Steeds meer mensen zien in dat repareren van artikelen hoort bij een duurzame samenleving. Maar ook de hogere kosten voor levensonderhoud en de inflatie spelen mee. Mensen kiezen minder snel voor het vervangen van een artikel dat nog gerepareerd kan worden. Bijvoorbeeld bij een Repaircafé.