Skip to main content

Laatste nieuws

Wat er speelt in Holten

Week van de circulaire economie

30 januari 2023

We hebben en gebruiken met elkaar veel spullen. En hebben daarom ook veel afval. Van verpakkingen bijvoorbeeld. Ook gooien we kapotte spullen misschien wel te makkelijk weg.

Daarom besteden Duurzaam Holten en GroenDoen in de Week van de Circulaire Economie extra aandacht aan dit thema. Met een mooi programma op donderdag 9 februari in het Kulturhus, Smidsbelt 6, Holten. Ben jij er ook?

Middagprogramma 14.00 – 17.00 uur
Speciaal voor deze dag is het Repair Café verplaatst naar de Curess foyer van het Kulturhus. Tussen 14.00 en 17.00 uur kun je daar je kapotte spullen, zoals huishoudelijke apparaten, laten repareren. Ook je kapotte kleding kun je er laten verstellen. Heb je vragen over updates en upgrades van je laptop of pc? Neem ze mee voor vrijblijvend advies van één van de vrijwilligers.
Het Energieloket is deze middag extra geopend. Onze energiecoach Paul de Goede helpt je graag. Met tips voor energiebesparing of informatie over duurzame maatregelen. Want ook hier geldt: wat je niet nodig hebt, hoef je niet te ‘verspillen’.

In de Oranjezaal draaien verschillende video’s over circulariteit. De zaal is voor iedereen toegankelijk. Maak een praatje met bezoekers en denk, onder het genot van koffie met wat lekkers, samen na over hoe we circulariteit in Rijssen-Holten kunnen bevorderen.

Avondprogramma 19.00 – 21.00 uur
Om 19.00 uur spreekt Matthias Olthaar van Just Enough in de Oranjezaal. Just Enough – precies genoeg betekent dat. Wanneer is genoeg ook echt genoeg? De manier waarop wij leven vraagt veel van mens en aarde. Just Enough gelooft dat een beweging van betrokken mensen gezamenlijk verschil kan maken. Hun motto: het kan eerlijk, het kan duurzaam, het moet beter. Maar hoe? Kom en luister naar wat Matthias hierover vertelt.

Na een korte pauze met een hapje en een drankje start Annette Bouwhuis rond 20.00 uur haar workshop ‘verpakkingsvrij en duurzaam leven’. Het is haar passie om zoveel mogelijk plastic en ander afval van verpakkingen te voorkomen. Annette vertelt je graag hoe ze dat doet. De workshop duurt ongeveer een uur.

Kom je ook? Aanmelden mag!
Een bezoek aan het Repair Café en het bekijken van de video’s is mogelijk zonder aanmelding. Voor de presentatie van Just Enough en de workshop van Annette vinden we het wel fijn dat je je aanmeldt, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

Je kunt je aanmelden via onderstaande button.

Aanmelden