Skip to main content

Laatste nieuws

Wat er speelt in Holten

Beleef de natuur

Open dag GreunHoolt'n

28 juni 2022

Op 10 juli hield de Stichting Behoud Natuur en Landschap Holten e.o., beter bekend als "Greun Hoolt'n", weer haar open dag. Wandelaars gaven aan genoten te hebben van de vele bloemrijke akkerranden, houtwallen, kikkerpoelen, fraaie hofjes en bosjes.

Er waren 3 routes van elk 5 km uitgezet in buurtschap Espelo in Holten. Bij het startpunt aan de Pasmansweg werden deelnemers hartelijk ontvangen in het bosje waar Greun Hoolt'n zijn onderkomen heeft. Er stonden standjes van diverse organisaties die zich bezig houden met natuur en duurzaamheid zoals Landschap Overijssel, Collectief Midden-Overijssel, WBE , Duurzaam Holten, Voedsel Noabers en imkers. Er hingen veel foto's die het werk van Greun Hootl'n mooi in beeld brachten en er speelde zelfs een live bandje voor de muzikale omlijsting. Voor de bezoekers volop parkeergelegenheid voor fiets en auto geregeld. 

4836 NKL Greun Hooltn bloemen Holten 48 Groot12165foto 2 RB

Door de regen was de opkomst helaas een stuk lager dan vorig jaar, maar volgens de deelnemers waren de wandelingen weer minstens net zo mooi. De bedankjes en lofuitingen die de wandelaars bij het eindpunt in het gastenboek hadden geschreven onderstreepten dit nog eens een keer. Al met al was het weer een geslaagde open dag waarbij iedereen kon zien wat al werk van de vrijwilligers van Greun Hoolt'n voor goeds doet voor de natuur.

Voor meer informatie zie onze website: https://www.greunhooltn.nl/.

Lees over de open dag en over GreunHooltn bij https://Groenbezig.nl/verhalen-uit-het-veld/

foto 3 RB