Skip to main content
Hulp bieden bij

Zonnepanelen

Hoewel in ons land de zon niet altijd schijnt, is het mogelijk op een rendabele manier stroom te "oogsten". Dit kun je doen door het plaatsen van zonnepanelen op je eigen dak; of door jouw dak beschikbaar te stellen aan een energieleverancier, die de panelen plaatst; of door lid te worden van een energiecoöperatie.

Tot nu toe (stand dec 2021) hebben meer dan 250 huishoudens gekozen voor de installatie van een PV systeem, onder de voorwaarden van de overeenkomst tussen de Stichting Duurzaam Holten en Independent Solar Systems.

Zonnepanelen op dak?

Naast de bijdrage voor een beter klimaat, is het financieel aantrekkelijk om met een PV-systeem je eigen stroom op te wekken en te besparen op de jaarnota voor stroom. De investering verdient zichzelf  terug. In de tijd dat Duurzaam Holten werd opgericht, waren zonnepanelen relatief kostbaar en veel installateurs onbekend met PV systemen. De gedachte ontstond een PV project te beginnen. Door schaalvergroting moesten er voordelen te behalen zijn.

Doorlopende actie

Wilt u ook zonnepanelen op uw dak?

Duurzaam Holten heeft sinds 2011 goede ervaringen opgedaan met Independent Solar Systems, wat betreft prijzen, garantie en kwaliteit van installatie en service. Recent heeft Duurzaam Holten weer een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met hen afgesloten waardoor wij u een mooie actie kunnen aanbieden.

Zonnestroom via Opgewekt Rijssen

Eigen zonnepanelen niet haalbaar?

Er zijn diverse redenen waardoor eigen panelen niet haalbaar zijn. Zo kunnen de financien niet beschikbaar zijn, de dakligging ongunstig, of u woont bijv. in een huurhuis. Toch bestaan er ook dan mogelijkheden om via een coöperatie in zonne-energie te participeren. Hiervoor zijn meerdere kapers op de kust, maar Duurzaam Holten heeft zijn vertrouwen uitgesproken voor en werkt samen met de coöperatie die is opgericht door onze collega’s in Rijssen genaamd Opgewekt Rijssen.

CO-2 besparing!

Sinds 2011 zijn via Duurzaam Holten ongeveer 4200 zonnepanelen geplaatst, die bij elkaar jaarlijks meer dan 800.000 kWh aan elektriciteit opwekken! Dat brengt een vermindering in CO2 uitstoot van ongeveer 450 ton per jaar. 

Schoonmaken zonnepanelen

Wij kunnen helpen!

Door de panelen schoon te houden blijft het rendement op peil. Laat je zonnepanelen bv jaarlijks reinigen dan levert dit een rendement van ca 3 tot 5% op. 

Certificaat zonnepanelen benodigd

Vanaf 27 april 2021 zijn alle nieuwe zonnepaneelbezitters verplicht om een certificaat te kunnen laten zien aan de netbeheerder. Dit certificaat vertelt de netbeheerder dat de installatie van de zonnepanelen aan de Europese aansluiteisen voldoet.

BTW teruggave bij aanschaf

Dat is mooi meegenomen

Er is nog steeds een regeling van kracht waarmee u bij aanschaf van een PV- systeem een volledige teruggave van btw krijgt. De recente verhoging van de btw op installatiekosten van 6% naar 21% maakt deze regeling nog interessanter. Door de teruggave van btw verdient een gemiddeld PV- systeem zich in 6 a 7 jaar terug (afhankelijk van de ontwikkeling van het kWh tarief). Dus behalve de besparing in CO2 uitstoot vanaf het begin, leveren uw zonnepanelen een aanzienlijke besparing van energiekosten. 

Veel gestelde vragen

Wij begrijpen dat u vragen heeft. Een investering in zonnepanelen doe je immers niet zomaar. Wij hebben een aantal vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten!